Matrend

cropped matrend magazin.png

A hetedik Országos IT Megmérettetésen rekordszámú IT-szakember vett részt, ami rámutatott arra, hogy az informatikai piacot is érinti a recesszió.

Az eseményen jóval több induló jelentkezett, mint korábban, és a kategóriákat hitelesítő magyar vállalatok állásajánlatokkal keresték meg a versenyzőket.

A verseny főszervezője szerint a globális recesszió, az uniós források hiánya, valamint a mesterséges intelligencia térnyerése miatt csökkent az informatikusok iránti kereslet az elmúlt hónapokban.

Az Országos IT Megmérettetésen csaknem 2900 induló vett részt, akik főként tapasztalt szenior IT-szakemberek voltak, és először lehetett csapatokban is indulni. A verseny egy meghatározott idősávban hétről hétre különböző feladatokat jelentett megoldani, és az önképzést is támogatta.

Az informatikai trendek között az MI-kategória és az adatbányászathoz kapcsolódó Python-kategória népszerűsége nőtt jelentősen az elmúlt években.

A verseny főszervezője szerint az informatikusok iránti kereslet visszaesése miatt előfordulhat, hogy tíz év után lesznek munkanélküli informatikusok. A munkaerőpiaci folyamatokat jól mutatja az is, hogy a versenyzők kétharmada engedélyezte, hogy a versenyt támogató vállalatok megkeressék őket ajánlatokkal.

A versenyen díjazták a legjobb versenyzőket és csapatokat, valamint különdíjakat is kiosztottak. A következő Országos IT Megmérettetés októberben kezdődik, de már most lehet előregisztrálni, és a mostani verseny feladatai és megoldásai ingyenesen elérhetők mindazok számára, akik szeretnének tesztelni vagy fejleszteni a tudásukat.

via infostart.hu

Facebook hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük