Matrend

cropped matrend magazin.png

Az albertai Banff Nemzeti Parkban egy grizzly medve megtámadott és megölt két embert, valamint a kutyájukat – adta hírül a Reuters, a kanadai nemzeti park munkatársaira hivatkozva.

A Parks Canada szombat este közleményt adott ki, amelyben közölték, hogy pénteken késő este riasztást kaptak egy GPS-készüléktől, amely szerint medvetámadás történt a Banff Nemzeti Parkban, a Ya Ha Tinda Ranch-tól nyugatra található Red Deer River Valleyben.

A medvét később elaltatták, miután agresszív viselkedést tanúsított – közölte az ügynökség.

Az ősz folyamán gyakoribbak a medveészlelések, mivel az állatok ebben az időszakban nagyobb intenzitással keresik az élelmet a téli álom előtt. A Banff Nemzeti Park, amely évente több mint négymillió turistát vonz, otthont ad mind a grizzly, mind a fekete medvéknek; előbbi fajból 60 egyed él a parkban.

A Parks Canada közölte, hogy a mentőcsapatnak az éjszaka folyamán földi úton kellett megközelítenie a helyszínt, mivel az időjárási viszonyok nem tették lehetővé a helikopter használatát.

Kim Titchener, aki a medvék viselkedésével kapcsolatos képzéseket tart, elmondta, hogy a halálos medvetámadások igen ritkák; a grizzlyk által okozott támadásoknak világszerte csupán a 14 százaléka végződik halállal.

via hvg.hu nyomán / illusztráció freepik

Facebook hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük