Matrend

cropped matrend magazin.png

Közokirat-hamisítás bűntettének gyanúja miatt szerdán Érden elfogtak egy férfit, aki hamis okiratok benyújtásával próbált meg állítólagos halálát igazolni, hogy így megússza a rá kiszabott börtönbüntetést.

A rendőrség csütörtökön közölte, hogy a férfit a bíróság korábban első fokon több év letöltendő szabadságvesztésre ítélte, és mivel a tárgyaláson nem jelent meg, európai elfogatóparancsot adtak ki ellene. A férfi elrejtőzött a hatóság elől, és állítólagos ausztriai haláláról szóló hamis osztrák anyakönyvi kivonatot nyújtott be a magyar hatósághoz. Mindezt azért, hogy a közhiteles anyakönyvi nyilvántartásban létrejöjjön a valótlan bejegyzés, ami alapján a bíróság az ellene kiadott elfogatóparancsot visszavonja, és így végleg megszabaduljon tőle.

A közlemény szerint a bíróság a benyújtott iratok alapján hamis tanúzás elkövetésének gyanúja miatt kezdeményezte, az ügyészség pedig büntetőeljárást rendelt el a férfi ellen.

A nyomozók kétséget kizáróan megállapították, hogy a férfi valójában nem halt meg, sőt nem is bujkál: némi elővigyázatosságtól eltekintve úgy él és dolgozik, mint bárki más. A Szabolcs megyei nyomozók a Pest megyei kollégáikkal együttműködve kihallgatták és őrizetbe vették a 47 éves férfit.

via police.hu

Facebook hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük