Matrend

cropped matrend magazin.png

Vasárnap kiderült, hogy az idő szűkössége miatt a Bulgária–Magyarország mérkőzést már nem lehet áthelyezni Plovdivból. Ha csütörtökön nem rendezik meg ott, akkor nem lesz mérkőzés, és Magyarország automatikusan 3–0-s győzelmet szerez. Ezt követően Kosztadin Dimitrov, Plovdiv polgármestere újra megerősítette, hogy nem támogatja a zárt kapus bolgár-magyar Eb-selejtezőt Plovdivban, mert a szövetség túl későn jelezte a rendezési szándékát. Vasárnap nyilatkozott a BFS részéről Hriszto Zapjanov ügyvezető-igazgatóhelyettes – írja a Nemzeti Sport.

„Ha nincs a Botev-stadion, akkor nem lesz meccs, tiszta és egyértelmű a helyzet” – idézi a sportal.bg Hriszto Zapjanovot. „Azok a felvetések, hogy a BFS félelemből vagy más okokból döntött a plovdivi rendezés mellett helytelenek és rendkívül rombolóak a futballunkra és a hazánkra nézve. A szövetség minden ember azon dolgozik, hogy a mérkőzést meg tudjuk rendezni, mert ha nem lesz meccs, annak nyilvánvalóan következményei lesznek, melyek a teljes bolgár futballra vonatkoznak majd. Emberek veszíthetik el az állásukat mások makacssága miatt, remélhetőleg a mérkőzést szabotálni szándékozók tisztában vannak ezzel” – tette hozzá.Bolgár–magyar: „Szabotálni akarják a meccset”

„A labda a plovdivi önkormányzatnál van és felszólítom őket, hogy a józan ész szerint járjanak el. A tét itt nem Hriszto Zapjanov vagy a stadion építője vagy bármely más személy jövője, hanem a bolgár válogatott és a bolgár futball. Nagyon remélem, hogy megkapjuk Kosztadin Dimitrov polgármester úr aláírását, mert, ha nem, akkor annak katasztrofális következményei lesznek” – mondta Zapjanov.

A végső döntés, amely Kosztadin Dimitrov polgármester jóváhagyásától függ, hogy lesz-e Eb-selejtező Bulgáriában, csütörtökön, hétfőn várható.

 

via 168.hu

Facebook hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük