Matrend

cropped matrend magazin.png

Bár végül rajtakapták, aki egy hamis lottószelvény segítségével kicsalt hatalmas összeget, most börtönben ülő brit férfi, mégis jó üzletet csinálhat.

2019 októberében az előzőleg már erőszakos bűncselekmények miatt elítélt Edward Putmant bűnösnek találták a bíróságon, miután 2009-ben hihetetlen összeget, 2,5 millió angol fontot (1,1 milliárd forintot) csalt ki a Brit Nemzeti Lottótól egy hamis szelvény felhasználásával. A jelenleg 56 éves Putmant tavaly januárban kötelezték majdnem 940 000 font (422 millió forint) visszafizetésére. Egy év múlva azonban a férfi csak a teljes összeg töredékét tudta rendezni, mindössze 94 000 fontot (42 millió forintot), ezért a hatóságok lefoglalták a házát.

A történet azonban csak ezt követően vált igazán érdekessé. A férfi házát ugyanis 1,2 millió fontért (538 millió forintért) árverezték el, ami rekordárat jelent.

Ez azt jelenti, hogy Putman kifizetése után még mindig 355 ezer font (159 millió forint) maradhat nála. Szakértők szerint az ingatlan árát igazán a mellette lévő telek emelte fel.

Azonban a végrehajtók testülete (CPS) szerint nem valószínű, hogy Putman valaha is hozzájuthat ehhez a pénzhez, mivel a bíróság rendelkezhet az elkobzási érték növeléséről is.

“A vagyonértékesítést követően, ha többlet keletkezik, minden esetben felülvizsgáljuk az elkobzást elrendelő határozatot, és szükség esetén kérelmezzük a végzés emelését, egészen addig, amíg a bűncselekménnyel okozott teljes kárt meg nem térítik” – áll a közleményben.

via blikk.hu nyomán /

Facebook hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük