Matrend

cropped matrend magazin.png

A Samsung hamarosan új, hasznos funkciót vezet be a Galaxy mobilokon: mesterséges intelligencia segítségével tolmácsol majd hívások során.

A Gauss nevű MI a szövegek, kódok és képek terén remekel, de a cég tervei ennél tovább mutatnak. A dél-koreai gyártó bejelentette, hogy a következő, jövő év elején érkező telefonjai (valószínűleg a Galaxy S24 család) már a Galaxy AI-jal lesznek felszerelve.

Ez az új funkció, az AI Live Translate Call nevet viseli, és alapvetően befolyásolni fogja a telefonok egyik alapvető funkcióját, a hívást. Ennek segítségével valós időben történik majd hang- és szövegfordítás, miközben beszélgetünk valakivel.

A Samsung kiemeli, hogy ezáltal az idegen nyelvet beszélő személlyel történő hívás olyan könnyű lesz, mint amikor a sorozatnézéshez bekapcsoljuk a feliratot.

A funkció részleteiről további információk nem állnak rendelkezésre, de a sajtóközleményben egy kép is szerepel, amin egy angol és egy dél-koreai beszélget egymással.

Korábban már létezett hasonló funkció a Google Pixel telefonokon Live Translate néven, de ez nem volt elérhető más Android-alapú eszközök számára. Úgy tűnik, hogy jövőre számos MI-alapú lehetőség érkezik majd a Samsung mobilokra.

Facebook hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük