Matrend

cropped matrend magazin.png

Az énekesnő, Zalatnay Cini elmondta, hogy noha rendszerváltásig fizetett nyugdíjjárulékot, az ebből eredő jogosultsága valamilyen okból nem nyomon követhető a rendszerben. Emiatt havonta jóval kevesebb pénzt kap, mint az átlagnyugdíj összege.

Cini elárulta nehéz pénzügyi helyzetét a hatvanas évek egyik legkedveltebb magyar énekesnőjeként. Bár még mindig imád színpadon lenni, és különleges kapcsolatot érez a közönséggel, nem csupán az éneklési szenvedélye miatt vállal továbbra is koncerteket.

Nyugdíja mindössze hatvanezer forint, ami rendkívül kevésnek bizonyul. Cini megjegyezte, hogy több zenésztársával együtt 1989-ig hiába fizettek nyugdíjjárulékot, az ebből eredő jogosultságuk mégsem szerepel a rendszerben, így az sem számít bele a nyugdíjukba. Az előadói jogdíj is bevételt jelent, de ha nincsenek havonta négy fellépése, akkor nem tud megélni.

Bár Cini még mindig élvezi a fellépéseket, felvetette a kérdést, hogy meddig fogja bírni a feszített tempót a kor előrehaladtával.

Ez az énekesnő számára már most is egy kihívás, de egy idő után felmerülhet, hogy mikor lesz elég ereje hozzá. Ettől függetlenül a jelenlegi helyzetben a koncertek elengedhetetlenek a megélhetéséhez.

Az öregedéssel kapcsolatban Cini azt mondta, hogy amíg van ereje és kondíciója, addig folytatja a színpadi szerepléseket. Azonban elismeri, hogy eljön majd az az idő, amikor már nem lesz képes erre. Ekkor lesz csak nyilvánvaló, mi vár rá, és hogyan fogja megoldani a megélhetését.

A magyarok körében egyre népszerűbbek a nyugdíjmegtakarítási lehetőségek, beleértve a nyugdíjbiztosítást is. A cikkben említették, hogy mennyi pénzhez lehet jutni egy ilyen biztosítással 65 éves korban, és hogyan lehet védekezni a megtakarítás értékvesztése ellen. A nyugdíjmegtakarítások fontosságát az is alátámasztja, hogy a lakosság egyre nagyobb része ismeri fel ezen öngondoskodás jelentőségét.

Facebook hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük