Matrend

cropped matrend magazin.png

A terrorizmussal vádolt Daniel Abed Khalife egy szokatlan szökési történet fűződik hozzá. A brit férfit négynapos hajtóvadászat után fogták el Londonban.

Khalife korábban a brit hadsereg kommunikációs központjában szolgált, majd 2021-ben vádak érték azzal, hogy egy bombának tűnő tárgyat helyezett el a munkahelyén. Ezt követően el is tartóztatták, de később szabadlábra helyezték, hogy a tárgyalásig szabadon élhessen.

A második letartóztatásakor már előzetes letartóztatásban maradt, majd a bíróság határozata értelmében először egy magas biztonsági szintű börtönbe, majd egy másik nagyobb börtönbe került. Májusban pedig leszerelt a hadseregtől a bűnügyi eljárása miatt.

Szeptember 6-án Khalife egy különleges tervet eszelt ki. Ételszállítás közben az ételszállító furgon aljára rögzítette magát lepedőkkel és karabinerekkel, majd a jármű elhagyta a börtönt. Mire a rendőrök megállították a furgont, Khalife már rég máshol járt.

A szökése után nagyszabású hajtóvadászat indult, amelyben helikopterek és infravörös kamerák is részt vettek. Végül egy lakossági bejelentés alapján találták meg Chiswickben, majd őrizetbe vették. Khalife-et hétfőn már bíróság elé állították.

Az ügye nemzetbiztonsági szempontból kényes lehet, és a tárgyalás során derülhet ki, hogy pontosan milyen tevékenységeket folytatott.

Facebook hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük