Matrend

cropped matrend magazin.png

A legjobban fizetett pozíciók között érdemes műszaki vagy egészségügyi területen elhelyezkedni az igazán magas jövedelemért. Különösen a tengerentúli országokban, ahol ezek a szakterületek kínálják a legtöbb olyan állást, amelyek évente meghaladják a 100 ezer dollárt (kb. 36 millió forintot). Összegyűjtöttük a legjobban fizetett munkák listáját!

Ezek lehetnek érdekesek:

Suzy elárulta, milyen a házassága a Jollyval: „Nem szeretném, ha cirkuszi bohóc lennék”

Súlyos baleset az Árpád híd közelében: egy gyalogost elütött a villamos

Néhány esetben nem feltétlenül szükséges több éves szakmai tapasztalat, sőt akár a felsőfokú végzettség sem ahhoz, hogy valaki olyan állást találjon, ami évente 100 ezer dollárnál többet fizet (kb. havi 3,5 millió forint). Erre a CNBC cikkére hivatkozva a Portfolio is rámutatott.

A Ladders cég felmérte, mely munkakörökben találhatók a legtöbb olyan pozíciók, amelyek évente 100 ezer dollárnál magasabb fizetéssel járnak. A top 10-es lista a következőképpen alakul:

  1. Szoftverfejlesztő
  2. Vezető szoftverfejlesztő
  3. Projektmenedzser
  4. Klinikai pszichológus
  5. Rendszermérnök
  6. Engedélyezett klinikai szociális munkás
  7. Fogorvos
  8. Programmenedzser
  9. Alapellátó orvos
  10. Felnőtt pszichiáter

Fontos megjegyezni, hogy ezek a szakmák nem garantálják automatikusan a 100 ezer dollárnál magasabb fizetést, de könnyebb elérni ezt az összeget ezen a területen, mint más munkakörökben. Ennek oka, hogy az Egyesült Államokban ezekben a területeken a legnagyobb a munkaerőhiány, ezért magasabb béreket kínálnak a tehetségek vonzására, és néhány esetben a hibrid vagy távmunka is lehetőség.

Facebook hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük