Matrend

cropped matrend magazin.png

Néhány ember számára magától értetődik, hogy nem nyúlnak más tulajdonához, amikor meghívták őket vendégségbe. Mások viszont szó szerint veszik az udvariassági gesztust, amikor a házigazda azt mondja, “Érezd magad otthon!” Ugyanakkor vannak bizonyos tabuk, amikor más lakásában vagyunk vendégek.

Nem csak a virággal és ajándékkal fejezzük ki hálánkat azoknak, akik meghívnak minket otthonukba, hanem az udvarias viselkedéssel is. Vannak olyan tabuknak számító helyek, ahova nem illik hozzányúlni vagy belenézni más lakásában, még ha erre nem is kaptunk kifejezett meghívást. Íme néhány ilyen:

  1. Hálószoba: Kerüljük a mosdóba való látogatás utáni kalandozást a házigazda otthonában. Tilos olyan helyiségekbe menni, ahová nem vagyunk meghívva, például a hálószobába. Ez egy intim terület, ahova be nem illik menni idegenként, kivéve, ha kifejezetten megkérték erre.
  2. Hűtőszekrény: Ne nyúljunk bele más hűtőjébe. Ha éhesek vagyunk, jelezzük a házigazdának, vagy kérjünk étkezést. Ha hosszabb ideig maradunk, jó ötlet lehet felajánlani, hogy hozunk valamit. Ha speciális étrendet követünk, jelezzük ezt előre.
  3. Ablakok és termosztát: Hagyjuk, hogy a házigazda szabályozza a hőmérsékletet, hiszen az ő otthonában vagyunk. Ha fázunk vagy melegünk van, jelezzük, és lehetőség szerint kérjünk egy plusz takarót vagy pulóvert.
  4. Fiókok és szekrények: Ne kutakodjunk más dolgaiban, és ne kezdjünk el kotorászni a fiókokban vagy szekrényekben. Ez sérti a házigazda magánéletét.
  5. Íróasztal, levelek, számlák: Ne nézzünk bele a dolgozósarok papírjaiba, irataiba, leveleibe.
  6. Wifi: Csak akkor kérjük el a wifijelszót, ha tényleg szükség van rá, például hosszabb időre maradunk. Kerüljük a telefonunkkal való túlzott foglalkozást, hogy minőségi időt tölthessünk a társaságban.

via divany.hu

Facebook hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük