Matrend

cropped matrend magazin.png

Az egyik nagy chipsgyártó a közösségi médiában válaszolt egy felháborodott vásárló kérdésére, aki megkérdezte, miért van annyi levegő a chipsezacskókban. A Walkers (Egyesült Királyságban és Írországban) vagy Lays (világszerte, beleértve Magyarországot) snack gyártója elmagyarázta, hogy a zacskókat a nyomtatott súly szerint töltik meg, levegővel vagy nitrogénnel kipárnázva, hogy megóvják a chipset a töréstől.

A vállalat kiemelte, hogy senki sem szereti a törött chipseket. A Pneumatech, egy ipari levegőfeldolgozással foglalkozó cég, részletesebben magyarázta el, hogy a módosított atmoszférájú csomagolás (MAP) alkalmazásával az élelmiszercsomagolásban lévő levegőt nitrogénnel keverik, hogy megőrizzék a chipset és meghosszabbítsák az ízét. A cél az, hogy kiszorítsák a levegőt és így megőrizzék az étel állagát.

via szeretlekmagyarorszag.hu

Facebook hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük