Matrend

cropped matrend magazin.png

Ismerd meg Budapest tortáját!

A Natalis elkészítésekor azt célozták meg, hogy a pályázati felhívásban felsorolt alapanyagok közül kiválasszák azokat a háromat, melyek a legjellemzőbbek voltak az adott korszakra, és melyekkel a legcsodálatosabb ízharmóniát lehet elérni. Ezért esett a választás a mogyoróra, a kávéra és a csokoládéra.

Mogyorós, kávés és csokis ízözön a Natalisban - Forrás: Budapest Brand nZrt.

A Belvárosi Auguszt Cukrászda diadalmas kreációja, a Natalis – Fotó: Budapest Brand nZrt.

“Célunk egy olyan desszert megalkotása volt, ami Budapest megalapításának időszakára jellemző magyar cukrászati hagyományok előtt tisztelgett. Tortánk megjelenése megidézi a korszak nagy klasszikusait (dobostorta, Eszterházy-torta), ugyanakkor egyedi ízvilággal rendelkezik. Az volt a szándékunk, hogy a pályázati kiírásban szereplő alapanyagok közül kiválasszuk azt a háromat, amely szerintünk a legjellemzőbb volt a korszakra, és amelyekkel a legszebb ízharmóniát érhetjük el. Ezért esett a választásunk a mogyoróra, a kávéra és a csokoládéra. A fókusz a mogyorón van, míg a kávé és a csokoládé a maguk kesernyés, aromás ízeivel tökéletesen gazdagítják a mogyoró ízét. A különlegességet az áfonya adja, melynek savassága könnyedé és vibrálóvá teszi az összképet” – mutatta be Müller Csilla, a torta alkotója a győztes édességet.

A Belvárosi Auguszt Cukrászda győztes alkotása, a Natalis - Fotó: Budapest Brand nZrt.

via nlc.hu nyomán

Facebook hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük