Matrend

cropped matrend magazin.png

Egyre gyakrabban visszatérő probléma, hogy bizonyos helyszíneken állandó csoportosulás és zajkeltés tapasztalható különféle, nem hivatalos autós események miatt. A rendőrség igyekszik ezeket monitorozni, és ha lehetőség van rá, akkor már csírájában elfojtani.

Legutóbb Szekszárdon akadályoztak meg a hatóságok egy ilyen eseményt, ahol az egyik nagyáruház parkolójába szerveztek a közösségi médián keresztül nem hivatalos autós találkozót a felhasználók. Tudjuk, hogy sokféle rendőrvicc létezik, de azt a szervezők sem gondolhatták komolyan, hogy egy ilyen, mindenki számára látható, nyilvános Facebook-esemény elkerüli majd a rendőrök figyelmét („Szezon záró Illegal Night” néven).

Meg is lett az eredménye, ugyanis a hatóságok nagy erőkkel készültek az időpontra és helyszínre. A szeptember 30-án, esti órákra tervezett találkozó környékén drónokkal felvértezve jelentek meg az egyenruhások, aminek aztán hamar híre ment, így végül mondhatni, érdeklődés hiányában elmaradt a rendezvény. Páran azért így is fennakadtak a rostán.

Akiket megállítottak, azoknál egyebek mellett az autók kipufogórendszerét és a járművek ablakaira felhelyezett fóliák fényáteresztő képességét is bemérték a közlekedési hatóság hiteles műszereivel. A több tucat ellenőrzött autós közül négyet kisebb jogsértések elkövetése miatt figyelmeztettek. Három sofőr helyszíni bírságot kapott, de akadtak cifrább dolgok is.

Egy sofőrrel és az ellenőrzött kocsi tulajdonosával szemben a jármű átalakítása és műszaki állapota miatt feljelentést tettek, illetve a jármű forgalomból történő kivonására is intézkedtek, mert az a közúti közlekedésre alkalmatlan volt. Egy másik autó és a benne ülő három fiatal ellenőrzése során kábítószergyanús anyagot találtak a rendőrök.

Mindannyiuknál kábítószer gyorstesztet végeztek, amely THC-re pozitív lett. A három férfival szemben kábítószerrel visszaélés vétség miatt büntető feljelentést tettek, míg a sofőrnek bódult állapotban elkövetett járművezetés vétség miatt kell felelnie majd.

A rendőrség munkatársai a jövőben is folyamatosan ellenőrizni fogják a járműveket és vezetőiket, valamint indokolt esetben utasaikat is azért, hogy minél kevesebb balesetveszélyes helyzet alakuljon ki az utakon. Korábban többször is razziáztak illegális gyorsulási versenyeken.

Arról pedig egy hete írtunk, hogy az Auchan milyen módon vette kezelésbe az efféle illegális autós események felszámolását. A francia vállalat magyarországi vezetése a rendőrséggel együttműködve sebességkorlátozó és forgalomirányító táblákat, valamint – köznevén – fekvőrendőröket helyezett ki a fóti és dunakeszi áruházak parkolóiba.

Facebook hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük