Matrend

cropped matrend magazin.png

Az Országos Meteorológiai Szolgálat előrejelzése szerint az ország délnyugati kétharmadán nagyrészt derült, napos idő várható. Az északkeleti harmadban is fokozatosan felszakadozik a felhőzet, és kiderül az ég. Az északkeleti tájakon déli órákig előfordulhat eső és zápor, majd az esőzés megszűnik. A naplemente után nyugat, délnyugat felől vastagabb felhősávok érkeznek.

A délelőtti órákban a nyugati szelet erős széllökések kísérhetik, később mérséklődik, és délnyugatira, délire fordul a légáramlás. A legmagasabb nappali hőmérséklet 8 és 13 fok között várható. Késő este -1 és +7 fok közé csökken a hőmérséklet.

Az OMSZ figyelmeztetést adott ki, előrejelzése szerint vasárnap délig az északkeleti tájakon lehulló csapadék mennyisége nagyobb területen meghaladhatja a 20 mm-t. A délnyugati határszél közelében a látási viszonyok a délelőtt folyamán rosszak lehetnek.

Az agrometeorológiai előrejelzés szerint az elmúlt egy hétben az Alföldön sokfelé jelentős mennyiségű eső hullott, ami segítette a talajok őszi-téli feltöltődését. Az enyhe időjárás kedvező feltételeket teremt az őszi vetések fejlődéséhez. A továbbiakban is várható eső, és bár az idő enyhe marad, éjszakánként egyre több helyen hűlhet már fagypont alá a levegő.

via 24.hu nyomán

Facebook hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük