Matrend

cropped matrend magazin.png

Reggel 10 órakor indul a lehetőség arra, hogy részt vegyen a napelemes pályázaton, amelynek keretében akár öt millió forintos támogatást is kaphat napelem-telepítéshez. Azoknak, akik biztosra akarnak menni, érdemes sürgősen cselekedniük, ugyanis január 15-én 10 órától elérhető lesz az online előregisztráció a jelentkezők számára. A pályázaton maximum 15 160 pályázó nyerhet támogatást, és a jelentkezések érkezési sorrendjében kerülnek elbírálásra – állítja a bank360.hu. Az előregisztrációhoz szükséges az ügyfélkapus azonosító, valamint alapdokumentumként minden pályázónak fel kell töltenie személyi okmányait, a lakóingatlan 30 napnál nem régebbi tulajdoni lapját és a legutolsó elszámolási időszakra vonatkozó villamosenergia-számlát.

A 75,8 milliárd forintos keretösszegű Napenergia Plusz Programra magánszemélyek jelentkezhetnek, hogy saját tulajdonú (vagy lízingelt, illetve haszonélvezeti jogos) lakóingatlanukat vissza nem térítendő támogatással megújuló energiaforrással lássák el. A pályázat egyik újdonsága, hogy a támogatás nemcsak a napelemes rendszer kiépítését támogatja, hanem a megtermelt energia tárolására alkalmas eszközök beszerzését is. Az egy ingatlanra igényelhető maximális támogatási összeg 5 millió forint, de nem haladhatja meg a költségek 66 százalékát. A fennmaradó egyharmad részt az igénylőnek kell állnia saját forrásból.

A nyertes pályázatok megvalósítására a kivitelezők már december elejétől jelentkezhetnek, és azóta már több mint félezer vállalkozás kapott jóváhagyást regisztrációjához. A támogatásért való verseny csak most, január 15-én veszi kezdetét, és az előregisztráció jóváhagyásáról a támogató szervezet 15 munkanapon belül dönt. A pályázó ezután kiválaszthatja a három lehetséges kivitelezőt, akik közül választhat a beérkező ajánlatok alapján. A támogatási kérelmeket csak az aláírt kivitelezői szerződéssel rendelkezők nyújthatják be.

A pályázati felület és dokumentáció a https://napenergiaplusz.nffku.hu/ linken érhető el.

via index.hu

Facebook hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük