Matrend

cropped matrend magazin.png

Ütközésben összeroncsolódott vasúti járművek a Hajdú-Bihar vármegyei Sáp vasútállomásán 2023. november 15-én.

Hajnali órákban tehervonat ütközött össze egy várakozó személyvonattal a Hajdú-Bihar megyei Sáp vasútállomásán. A balesetben többen megsérültek, és a mentők négy embert könnyű sérülésekkel szállítottak a berettyóújfalui kórházba, míg egy másik személy kimentése jelenleg is folyamatban van.

A Mávinform tájékoztatása szerint a tehervonat nem vette figyelembe a behaladásra tiltó jelzést, áttörte a jelzőt és frontálisan ütközött a Sáp állomáson várakozó, Biharkeresztesről Püspökladányba tartó személyvonattal. A balesetben mindkét mozdonyvezető, a jegyvizsgáló, valamint az öt utas közül négy megsérült.

A helyszínelés ideje alatt a vonatforgalom Püspökladány és Berettyóújfalu között szünetel, és az utasokat pótlóbuszok szállítják. A hatóságok jelenleg vizsgálják a baleset körülményeit.

A katasztrófavédelem tájékoztatása szerint a tűzoltók a katasztrófavédelmi műveleti szolgálat irányítása mellett egy embert feszítővágó segítségével emeltek ki a személyvonatból. A tehervonat a baleset előtt óránkénti 60 kilométeres sebességgel haladt, míg a személyvonat az állomáson lassítva közlekedett.

Az Országos Mentőszolgálat kommunikációs és PR-vezetője, Győrfi Pál, elmondta, hogy nyolc mentőegységgel érkeztek a baleset helyszínére, négy embert szállítottak a berettyóújfalui kórházba, és egy másik sérült kimentése jelenleg is folyamatban van.

via roviden.hu nyomán

Facebook hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük