Matrend

cropped matrend magazin.png

A szombat bár viszonylag csapadékmentes időt ígér, vasárnapra újabb változások várhatók az időjárásban. Hajnalban egy melegfront közeledik nyugat felől, terjedelmes felhőzettel borítva az országot, és számos területen csapadékot hozva.

Az Időkép friss előrejelzése szerint nyugaton és délen kezdetben ónos eső várható, majd átfordul sima esővé, míg északon és keleten folyamatosan havazásra számíthatunk. A köztes zónában a csapadék vegyes lesz, hullhat hó, havas eső, sima eső, sőt reggel ónos eső is előfordulhat.

Az időjárásportál animációján könnyen látható, hogy hogyan terjed el a csapadék a területen (kék=hó, lila=havas eső, zöld=eső, narancssárga-piros=ónos eső):

Budapesten főként havazás várható, bár a csapadék végére havas esőbe, majd esőbe is átfordulhat. A havazás érintettebb területeken 3-5 centiméteres hóréteg képződhet, ami nedves és tapadós lesz.

Az időjárás nem hoz számottevő hideget: 0-5 fok közötti csúcshőmérséklet várható, északon és északkeleten gyengén fagyhat, míg nyugaton és északnyugaton a levegő hőmérséklete akár 6-8 fokig is emelkedhet.

A meteorológusok szerint a hóval valószínűleg nem kell sokáig számolni, mivel a folytatásban további enyhülés várható.

Facebook hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük