Matrend

cropped matrend magazin.png

Ambrus Attila, aki korábban 2002-ig 30 bankot és postát rabolt ki, mostanában a börtönbüntetése alatt megtanult keramikusként tevékenykedik, és ezzel jelenleg is foglalkozik. A Blikknek elmondta, hogy készített már különleges tárgyakat kerámiából, köztük a Bajnokok Ligája serlegének replikáját is. Emellett standjain kínált különböző kerámiából készült címereket és emblémázott termékeket is.

Korábban elkészítette a Manchester United, a Barcelona és más focicsapatok logóját kerámiából, valamint pajzscímereket is, de sajnos a NAV feljelentése miatt bírságot kapott, és a termékeit is elkobozták.

Ambrus elmondta, hogy az engedélyeztetési folyamatot nem vette kellően komolyan, így nem gondolta, hogy ennyi baj lehet belőle. Bár a bírság összege csak néhány tízezer forint volt, a NAV-osok már előre tudták, mit keresnek.

Azóta nem árul ilyen termékeket, legfeljebb születésnapokra készít egy-egy darabot. A kerámia készítését azonban továbbra is szenvedéllyel űzi, és ez most már jogszerűen és törvényesen történik.

via napi.hu nyomán / illustráció Wikimedia

Facebook hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük