Matrend

cropped matrend magazin.png

Miskolcon egy sofőr több száz méteren keresztül telefonozott, miközben egy kézzel vezette a buszt. Egy utas rögzítette a helyzetet egy videón.

A felvételen jól látható, hogy a buszvezető hosszan beszél a telefonjával egy forgalmas miskolci úton, eközben pedig szembejönnek vele más járművek. A sofőr még arra is ügyelt, hogy a telefonja ne merüljön le, ezért közben töltötte is a készüléket. Sokan voltak a járaton, a felvételt egy utas készítette és juttatta el a helyi lap szerkesztőségéhez – tájékoztatott a Tények.

A Tények stábja bemutatta a felvételt egy vezetéstechnikai szakértőnek, aki szerint a buszvezető egyértelműen szabályt szegett.

„Egyértelmű, hogy vezetés közben kézben tartott mobiltelefont használni tilos. Nincs mit vitatni, ez tényszerű szabálysértés” – nyilatkozta Köves Szilárd.

Hozzátette, hogy a sofőröknek vezetés közben tilos olyan eszközöket használni, amik elvonhatják a figyelmüket. Ha telefonálni szeretnének, akkor használjanak kihangosítót.

Megkeresték a Miskolc Városi Közlekedési Vállalatot is, ahol jelenleg vizsgálják az esetet, de egyelőre nem nyilatkoztak.

via blikk.hu nyomán

Facebook hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük