Matrend

cropped matrend magazin.png

A Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) egy adócsalásra specializálódott bűnszervezet felszámolásakor 17 ingatlant, 8 gépkocsit – köztük ritka sportautókat -, félmilliárd forint értékű készpénzt és céges számlapénzeket foglalt le.

A NAV szombaton közölte, hogy a pénzügyőri akció során érintett bűnszervezet egyfajta számlagyárként működött, és 2021 nyarától kezdve 472 millió forint vagyoni kárt okozott a központi költségvetésnek.

A bűncselekmények sorozatának megszakítása és a bűnszervezet felszámolása érdekében végrehajtott akció során mintegy 30 helyszínen közel száz pénzügyőr nyomozó és járőr vett részt, és néhány helyszínen IT-specialisták is részt vettek a munkában.

A banda vezetőjének garázsában például egy limitált szériás Ferrari sportautót találtak, amelyből csak húsz példány készült, és annak csomagtartójában több mint 1,1 millió eurót találtak. Egy másik helyszínen egy szintén nagy értékű Lamborghini Urus sportautót parkoltatott a bűnszervezet.

A tájékoztatás szerint eddig nyolc gyanúsítottat hallgattak ki, és a Pécsi Járásbíróság már elrendelte három gyanúsított letartóztatását. Az ügyben különösen jelentős vagyoni hátrányt okozó költségvetési csalás, hamis magánokirat felhasználása és intellektuális közokirat-hamisítás miatt indult eljárás, és a nyomozó hatóság a szükséges tárgyi és digitális bizonyítékokat teljes körben begyűjtötte.


via roviden.hu

Facebook hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük