Matrend

cropped matrend magazin.png

Egy új-zélandi házaspár 13 órás repülőútját tette tönkre egy segítőkutya, aki a horkantásaival is zavarta őket.

Gill Press és férje Párizsból Szingapúrba repült a Singapore Airlines járatán, összesen 13 órát töltöttek a levegőben, egy kutya miatt azonban nem tudtak pihenni – írja az Insider.

Az új-zélandi házaspár mellett lévő utas segítőkutyája ugyanis folyamatosan horkantott és nyáladzott a repülés alatt.

A pár prémium turistaosztályra vett jegyet, de át akarták kérni magukat a sima turistaosztályra, de ott már csak egy szabad hely volt, így maradtak. Amikor véget érte a vacsora, megpróbáltak elaludni, de még rosszabb lett a helyzet, a kutya ugyanis elkezdett „eregetni”, a hangos-szagos jelek pedig végleg kicsapták a biztosítékot a párnál.

Végül akkora balhét csaptak, hogy felkínáltak nekik két helyet a stewardesseknek fenntartott részen. Gillék elfogadták a helyet, és még a repülők panaszt tettek. A pár később bocsánatkérést és két 73 dolláros (kb. 25 ezer forint) ajándékutalványt kapott a szellentő-nyáladzó kutya miatt, de jelezték, hogy ez nem volt egyenes arányban az elszenvedett sérelemmel, illetve a két osztály közötti különbséget sem fedezte, erre a Singapore Airlines két 118 dollár (kb. 40 ezer forint) értékű utalványt adott nekik.

A házaspárnak ez sem volt elég, ezért kártérítési igényt nyújtottak be.

Végül több hónapnyi emailezés után megállapodtak, most picivel karácsony előtt a légitársaság kifizette a két osztály közti különbséget, így összesen nagyjából 1410 dollárt (481 ezer forint) kaptak.

Ez a legkevesebb, amit megtehettek. Ha igazán kedvesek akartak volna lenni, sokkal többet adtak volna nekünk – mondta Press.

A nő elmondta, az összeget egy vakvezető kutyákkal foglalkozó szervezetnek adományozzák majd.

via 24.hu

Facebook hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük