Matrend

cropped matrend magazin.png

Mihajlo Fedorov, Ukrajna minisztere olyan hadsereget építene, amely robotokból áll, és abban bízik, hogy ebben a törekvésében Barnes Wallis, az angol mérnök, is segíteni fogja.

Mihajlo Fedorov vezetésével Ukrajnában több mint tucat olyan szovjet-kori törvényt vettek le a könyvekből, hogy elősegítsék az új generációs fegyverek fejlesztését, melyek célja elsősorban Oroszország legyőzése. Az enyhített állami beszerzési szabályok és a szabad piac támogatásával több mint kétszáz ukrán vállalat vesz részt ebben a projektben – olvasható a Telegraph-on, melynek írását az Index vett észre.

A 32 éves miniszter, aki az innovációért felel, jól tudja, hogy a fejlett technológia a katonák életét mentheti meg, valamint hogy a robotika mennyire fontos szerepet játszik a háborúban. Fedorov legfőbb célja egy olyan robothadsereg létrehozása, amely olyan feladatokat tud ellátni, amelyek sokszor katonák életébe kerülnek.

A harctéren már megjelentek olyan automatizált gépfegyverek, amelyek rendelkeznek mesterséges intelligenciával és célzórendszerrel, és nem igényelnek emberi felügyeletet.

Nemrég hírek érkeztek olyan robotokról is, amelyek képesek ukrán aknákat telepíteni és kihányják a földből az orosz erők által hátrahagyott robbanóanyagokat.

Olyan robotokat szeretnénk létrehozni, amelyek képesek a lehető legtöbb ellenséges tűzerőt felszámolni, hogy a lehető legkevesebb katonát veszítsük el

– mondta Fedorov. Szeretné, ha Ukrajnának lenne egy olyan flottája, amely önvezető járművekből áll, és képes fegyvereket szállítani, illetve sebesülteket kimenteni a frontvonalról.

A következő generációs légvédelmi szenzorok már sikeres teszteket végeztek: biztonsági okokból nem részletezte, hogy milyen titkos technológiákat alkalmaznak a mesterséges intelligenciával. Ez a technika lehetővé teszi az orosz rakéták és drónok nyomon követését, és teljesen eltér a NATO által Kijevnek adott radarrendszerektől. Fedorov szerint ez egy forradalmi technológia, amely jelentős áttörést hozhat.

Facebook hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük