Matrend

cropped matrend magazin.png

Az októberi hónapban számos fontos eseményre érdemes emlékezni:

  • Október 23-a (hétfő) munkaszüneti nap, így diákoknak és szüleiknek sem szükséges iskolába vagy munkahelyre menniük. Ezen a héten pénteken, azaz október 27-én kezdődik az őszi szünet a közoktatásban és a szakiskolákban tanulók számára. Az őszi szünet előtti utolsó tanítási nap 2023. október 27. (péntek), a szünet utáni első tanítási nap 2023. november 6. (hétfő) lesz.
  • Október 13-án pénteken indulnak az őszi érettségi vizsgák. Az első napon a vizsgázók nemzetiségi nyelv és irodalomból írásbeliznek. A kötelező tantárgyak vizsgái október 16-án, hétfőn kezdődnek a magyar nyelv és irodalom vizsgájával, és október 27-én, pénteken érnek véget az olasz nyelv és irodalom vizsgáival.
  • Az óraátállítás október utolsó vasárnapján, 3:00 órakor 2:00-ra történik. Ekkor vissza kell állítani az órákat.
  • Az általános iskolák október 13-ig felmérik az első évfolyamos tanulók körét, akiknél az óvodai jelzések vagy a tanév kezdete óta szerzett tapasztalatok alapján az alapkészségek fejlesztését hangsúlyosabban kell támogatni. Az érintett tanulók létszámát október 27-ig kell jelenteni az Oktatási Hivatalnak. A nyolcadik osztályos tanulók pályaválasztást megalapozó kompetenciamérése szeptember 19. és október 11. között zajlik.

Ezen eseményekről további információk elérhetők az eduline.hu oldalon.

via 168ora.hu

Facebook hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük