Matrend

cropped matrend magazin.png

A Google 2023. december 1-jétől elkezdi törölni azokat a fiókokat, amelyeket két éven keresztül nem használtak.

Jelenleg a Google e-mail szolgáltatásának, a Gmailnek több mint 1,8 milliárd felhasználója van. Azonban a techcég a következő napokban megkezdi az inaktívnak ítélt fiókok végleges törlését – számol be a hírről a 24.hu.

A Google 2020-ban döntött úgy, hogy a legalább két éven keresztül nem használt fiókok tartalmát törli. Most azonban tovább léptek, és nemcsak a levelezéseket és beszélgetéseket, hanem magát a fiókot is törlik, beleértve minden információját is.

A cég szerint erre azért van szükség, mert a régóta nem használt fiókok nagyobb biztonsági kockázatot jelentenek, mivel általában régi, elavult jelszavakat használnak, és nincs beállítva rajtuk kétlépcsős hitelesítés, ami könnyebbé teszi a feltörésüket.

Fontos megjegyezni, hogy a törlés csak a magánfiókokra vonatkozik, az előfizetők és az üzleti felhasználók fiókjai érintetlenek maradnak, akkor is, ha azokat az elmúlt két évben nem használták. Ugyanakkor a Google Fotók fényképtár-szolgáltatásra külön kétéves moratórium vonatkozik, tehát annak érdekében, hogy megőrizze a fényképeket, azoknak is be kell lépniük a szolgáltatásba.

via startlap.hu

Facebook hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük