Matrend

cropped matrend magazin.png

Egy tragikus történés történt a kistarcsai Flór Ferenc Kórház előtt, ahol egy 44 éves férfi, András, azt követően hunyt el, hogy egy hét kórházi kezelés t követően gyógyultnak nyilvánították, valamint hazaengedték. Az esetet a férfi édesanyja, Ábrók Andrásné osztotta meg a sajtóval.

A történtek szerint András édesanyjával egy taxiba akartak beszállni, amikor hirtelen hátratántorodott, továbbá összeesett. Még az édesanya figyelmeztette, hogy vigyázzon a lépcsőn, de sajnos nem tudták megakadályozni a tragédiát. A mentősök rövid idő alatt megpróbálták újraéleszteni, de sajnos már nem tudtak segíteni rajta, valamint a helyszínen életét vesztette.

Ábrók Andrásné elmondása szerint fia autista volt, de pszichés betegségben nem szenvedett, továbbá úgy érzi, hogy nem jó módon kezelték a kórházban. Áprilisban elsőként vitték be mentővel a kórházba, azután, hogy rosszul lett, de azután, hogy az összes vizsgálati eredménye megfelelő volt, hazaengedték. Azonban a panaszai továbbra is fennálltak, így pár nap múlva újra bevitték, továbbá pszichiátriára irányították.

A halotti anyakönyvi kivonat szerint András halálát a tüdőverőér rögösödése eredményezte, valamint volt egy tágulásos szívizom-problémája is, ami hozzátartozói szerint az orvosoknak korábban észre kellett volna venniük, valamint megfelelőképpen kellett volna kezelniük.

A kórház igazgatója elmondta, hogy az esetet alaposan kivizsgálták, de nem találtak olyan professzionális hibát, mely felelősségre vonhatná az orvosokat, esetleg az ápolószemélyzetet.

András családja feljelentést tett a rendőrségen, hogy tisztázzák az eseményeket, valamint megértsék a tragédia okait.

via rtl.hu nyomán / illusztráció Wikimedia

Facebook hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük