Matrend

cropped matrend magazin.png

Az új koronavírus variáns, az Eris, gyors terjedésű, de általában enyhe tüneteket okoz, és a meglévő védőoltások is hatásosak ellene – mondta el Szlávik János, a Dél-pesti Centrumkórház infektológus főorvosa az M1 televízióban.

Szlávik János szerint fontos, hogy a közönséges őszi vagy téli járványként tekintsünk erre a koronavírus variánsra. A már megszokott óvintézkedések, mint a maszkviselés, otthon maradás betegség esetén, valamint az oltás, ugyanúgy hatásosak az Eris variáns ellen is. Az infektológus emellett megjegyezte, hogy az eddigi védőoltások és gyógyszerek hatékonyak az új variánsok ellen is.

Eddigi tapasztalatok alapján az új variánsok nem tűnnek súlyosabbaknak a korábbiakhoz képest, és csak néhány ember kerül kórházba miattuk. Az intenzív osztályon lévők száma is minimális, főként idősek és nagyon súlyos betegségekkel küzdők kerülnek oda.

Szlávik János hangsúlyozta, hogy bár nehéz pontos jóslatokat tenni a koronavírussal kapcsolatban, fontos folytatni az óvintézkedéseket és a védőoltásokat, mert a vírus folyamatosan változik.

via blikk.hu nyomán / illusztráció freepik.com

Facebook hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük