Matrend

cropped matrend magazin.png

Manipulatív, káros munkahelyi környezet, alacsony jövedelem és túlzott munkamennyiség – ezek olyan tényezők, amelyekkel nem kell szembenézned. De mégis, hogyan lehet azonosítani ezeket az állásinterjú során? A Reddit felhasználói most megosztottak néhány olyan jelzést, amik figyelmeztetnek, ha elhangzanak egy interjún. Ezekek a kijelentések biztosan arra utalnak, hogy ne lennél boldog és nem lennél megfelelően kompenzálva a munkádért. Mutatjuk, mire érdemes odafigyelni!

 

„»Mi lenne a minimális összeg, amivel el tudnád fogadni ezt az állást? Mi az az alacsony határ, amit elfogadsz?

« Ezzel próbálják kideríteni, hogy mennyire értékelik a leendő munkavállalót…”

„Nemrégiben egy startupnál voltam állásinterjún. Amikor megkérdeztem tőlük a munka és a magánélet egyensúlyáról, mert ez nekem fontos, azt mondták, hogy ez nagyon kockázatos ezt megkérdezni egy interjún, a legtöbb helyen ez piros zászlónak számítana. Én pedig azt válaszoltam, hogy nem akarnék olyan cégnél dolgozni, ahol ez gondot okoz.” „

»Rugalmasságot várunk a munkaidővel kapcsolatban. A normál munkaidőn kívül lehet, hogy szükségünk lesz arra, hogy esténként, akár hétvégén is dolgozz.

« Vannak olyan munkakörök, ahol a túlóra elkerülhetetlen, mint például az orvosok vagy a rendőrök esetében. De egy eladónak nem kellene az életét a munkájához igazítania!

„Elvárjuk, hogy ez a pozíció legyen az elsődleges célod.” „

»Mi olyanok vagyunk itt, mint egy család.

« Ha megemlítik a családot vagy a kultúrát, az azt jelenti, hogy alkalmazkodnod kell, és nem teheted fel a kérdéseket, amelyek kételyeket ébreszthetnek a rendszerrel kapcsolatban.” „

»Nem volt egyszerű megtalálni a megfelelő jelöltet.« Ami azt jelenti: vagy túlságosan válogatósak, vagy nem biztosítunk versenyképes fizetést.”

„Ha egy étteremben megkérdezik, hogy aznap este el tudsz-e kezdeni, az azt jelenti, hogy elképesztően kevés ember dolgozik ott.”

„Olyan jelentkezőket keresünk, akik szenvedélyesen elkötelezettek a munkájuk iránt, és nem csak a fizetés miatt végzik.” „

»Az ideális jelölt terhelhető«. Ez a finom változata annak, hogy itt a megterhelés vár rád.” „

Ha azt mondják, hogy túlkvalifikált vagy, akkor biztos, hogy pénztárcakímélőnek terveznek fizetni.”

via nlc.hu nyomán

Facebook hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük