Matrend

cropped matrend magazin.png

A kutatás eredményei szerint azok az emberek, akik szeretik az instrumentális zenét, általában magasabb IQ-val rendelkeznek. Az instrumentális zene magába foglal olyan műfajokat, mint az ambient, a klasszikus zene, a smooth jazz, a big band, valamint egyes filmzenék, és azok, akik preferálják ezeket a zenék, kognitív szempontból magasabb intelligenciával rendelkeznek.

A kutatók rámutattak arra, hogy a vokális zenét szinte mindenki szereti, függetlenül az IQ-tól, így ez nem szolgáltat megbízható jelzést az intelligenciáról. A kutatók azt is kiemelték, hogy az instrumentális zene iránti preferencia és a magasabb IQ közötti összefüggésnek semmi köze nincs a zene kognitív komplexitásához. Példaként említették, hogy bár az opera általában összetett műfajnak számít, ennek semmi köze az emberek intelligenciájához.

A kutatás eredményei két különböző felmérés alapján születtek, amelyek során több ezer embert kérdeztek meg zenei preferenciáikról és IQ-teszteket végeztek velük. Mindkét felmérés azt mutatta, hogy van összefüggés a magasabb intelligencia és az instrumentális zene iránti vonzalom között.

via in.hu
Facebook hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük