Matrend

cropped matrend magazin.png

A Nyíregyházi Járásbíróság letartóztatta azt a férfit, aki három héttel ezelőtt halálra verte az élettársát, majd otthagyta az öt gyermekét a holttesttel, és napokra elhagyta a házat. Az érintett gyerekek az egyik rokonhoz fordultak segítségért, mivel nem tudták felébreszteni nevelőanyjukat.

Az elkövető, M. Zoltán, január 18. és 20. között olyan súlyosan bántalmazta az élettársát a nyíregyházi lakásukban, hogy az nő a helyszínen életét vesztette. Másnap M. Zoltán bejelentést tett a helyi rendőrségen, hogy eltűnt az élettársa.

Az élettársat nevelőanyaként öt gyermeket gondoztak, akik közül a tizennégy éves fiú január 20-án az éjjeli órákban a nagynénjén keresztül kért segítséget, mert nem sikerült felébreszteni az édesanyjukat. A kiérkező mentők már csak a nő halálát tudták megállapítani.

A gyerekek között van egy súlyosan cukorbeteg 11 éves lány is. Az elhelyezésükről a rendőrség intézkedett a tragédia után.

M. Zoltánt először bűnügyi felügyelet alá helyezték, azonban elhagyta a lakást, ahol a bűncselekmény történt, és a bíróság által nem ismert lakcímre távozott. Jelenleg a nyíregyházi kórházban tartózkodik rehabilitáción, nem gondoskodik a gyerekekről.

A férfival szemben másik büntetőeljárás is folyamatban. Tekintettel a megváltozott körülményekre és a nyomozás állására, valamint a gyanúsított tanúkhoz fűződő közeli viszonyára, a másodfokú bíróság elrendelte a férfi egy hónapos letartóztatását.

Facebook hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük