Matrend

cropped matrend magazin.png

A Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) pénzügyőrei több mint huszonötezer liter illegálisan előállított pálinkát találtak egy Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei családi vállalkozás ingatlanain. Simon Béla, a NAV sajtóreferense közleményében elmondta, hogy a nyomozók bűnügyi információkra alapozva ellenőrizték a helyi szeszfőzde üzemeltetőjének és családtagjainak ingatlanait.

A melléképületek betonpadozatai alá rejtve többezer literes tartályokban, valamint egy udvarban parkoló autóban és különböző űrméretű műanyag flakonokban találtak rá a 150 millió forint értékű szeszre. A NAV munkatársai megállapították, hogy az ismeretlen összetételű, illegális úton előállított többféle röviditalt mesterséges pálinkaaromákkal ízesítették, a keverékek alkoholtartalma pedig ötven százalék volt.

A vizsgálat során egy olyan ingatlant is feltártak, amely hivatalosan kutyapanzióként működött, de mellette illegálisan szeszfőzdét üzemeltettek. Ebben az épületben a pénzügyőrök száz gramm marihuánát is találtak, és az ügyben a kábítószer birtoklása miatt értesítették a rendőrséget. A családfőt előállították, és ellenük jelentős vagyoni hátrányt okozó költségvetési csalás miatt indítottak eljárást.

via hellovidek.hu

Facebook hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük