Matrend

cropped matrend magazin.png

A Digital Health Summit konferenciáján elhangzott, hogy a gyógyszerellátás biztonságosabbá válhatna, ha a patikák rugalmasabban és szélesebb körben alkalmaznák a digitalizációs lehetőségeket. Bár a gyógyszertári beszerzés 97 százaléka digitalizált, a betegek a patikákban még nem nagyon találkozhatnak a telefarmácia lehetőségeivel.

A digitalizáció eszközeinek és lehetőségeinek bátrabb használatával a gyógyszerészek valódi társakká válhatnak az orvosoknak a gyógyításban. A kórházi betegfelvételek közel 5 százaléka gyógyszerkölcsönhatások miatt történik, és az idősebbek negyede több mint 13 féle gyógyszert szed.

A digitalizáció szélesebb körű alkalmazásával a gyógyszerész szerepe kibővülhet, és a betegellátás biztonságosabbá válhat. A Magyar Gyógyszerészi Kamara dolgozott ki egy protokollt a patikák számára, és a jövőben az EESZT-n keresztül is kaphatnak figyelmeztetést a gyógyszerészek, ha a beteg gyógyszerelése aggályos.

A digitalizáció hatékonyabbá teheti az egészségügyet, és segíthet csökkenteni a gyógyszerkölcsönhatások okozta panaszokat, amelyek jelenleg komoly problémát jelentenek.

via economyx.hu

Facebook hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük