Matrend

cropped matrend magazin.png

A fővárosi nyomozók befejezték az eljárást a háziorvos ellen, és vádemelési javaslattal átadták az ügy iratait az ügyészségnek.

Az adatok szerint egy nő 2021. július 21-én lábzsibbadása és bizsergő érzés miatt felkereste egy fővárosi szakorvosi rendelőt. A rendelő háziorvosi ügyeletén lévő orvosnak elmondta panaszait. Az orvos, aki visszaélt az orvosi hatalmi helyzetével, miután meghallgatta a panaszokat, megkérte a nőt, hogy feküdjön fel a kezelőágyra. Azonban nem végezett vizsgálatot, hanem helyette szexuális zaklatásba kezdett. A sértett tiltakozott, de az orvos a vizsgálatot hamis előtexttel befejezve, ellátás nélkül küldte haza a nőt. A sértett ezek után panasszal élt a történtek miatt a betegjogi képviselőnél.

A Budapesti Rendőr-főkapitányság Nyomozó Főosztályának nyomozói az eset miatt büntetőeljárást indítottak. A jemeni állampolgárságú orvost szexuális kényszerítés bűntett és foglalkozás körében elkövetett veszélyeztetés vétség miatt gyanúsítottként hallgatták ki és őrizetbe vették.

Továbbá kiderült, hogy a férfinak 2020. január 1. óta nem volt érvényes praxisengedélye.

A Budapesti Rendőr-főkapitányság nyomozói a szükséges eljárási cselekményeket elvégezték, majd az ügy iratait vádemelési javaslattal átadták az illetékes ügyészségnek.

via blikk.hu nyomán / illusztráció Pixabay.com

Facebook hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük