Matrend

cropped matrend magazin.png

Az autósok számára a térképek kesztyűtartóban történő elterítésének kora a műholdas navigációs rendszerek elterjedésével fokozatosan véget ért. Ezek a modern eszközök jelentősen megkönnyítették a sofőrök életét. Azonban az alábbi történetek rámutatnak arra, hogy még a legfejlettebb GPS sem hibátlan. Kiemelendő esetek:

  1. 2022 szeptemberében egy 47 éves, észak-karolinai apa tragikus sorsa, aki a Google Maps utasításait követve egy 2013-ban összeomlott hídon haladt át, sajnos életét vesztette a helyismeret és figyelmeztető táblák hiánya miatt.
  2. 2023 tavaszán két turista Hawaiin a Kailua-Kona kikötőjének vizébe vezette autóját, mert vakon követték a GPS utasításait. Az egyikük azt hitte, hogy a tenger csak egy nagy pocsolya.
  3. Egy német sofőr kocsijának navigációs berendezése egy hajózható csatornába irányította, és bár ő túlélte, autója sajnos elmerült.
  4. Egy magyar sofőr az Uber alkalmazás GPS jelzéseit követte, és annak ellenére, hogy az utas figyelmeztette, végül egy csatornában kötött ki.
  5. Egy sofőr hosszú órákon keresztül annyira máshol járt, hogy mikor Róma helyett a németországi Rom felé vezette az útja, észre sem vette.

Ezek a történetek rámutatnak, hogy még a legfejlettebb GPS sem hibátlan, és a sofőröknek mindig figyelmesnek kell lenniük az utazás során.

via 24.hu nyomán

Facebook hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük