Matrend

cropped matrend magazin.png

Hétvégén beköszönt a télies időjárás, bár jelentős havazás még nem várható, de hózáporok előfordulhatnak.

Már csütörtök hajnalban az egész országban hűvösebb idő várható, fagyzugokban a levegő hőmérséklete akár -7, -8 fokra is csökkenhet. A tél valójában a hétvégén kezdődik meg.

Pénteken északnyugat felől érkezik egy hidegfront, ami mögött sarkvidéki eredetű hideg légtömeg terjed el területünkön. A front felhőzetéből szórványosan alakulhat ki eső, zápor, északkeleten akár havas eső és hózápor is előfordulhat. A nyugati-északnyugati szél fokozatosan erősödik. Ezen a napon a hőmérséklet még 5-11 fok között lehet.

Hétvégén további hideg időjárásra számíthatunk a hidegfront után. Szombaton a hőmérséklet 2 és 7 fok között alakul, vasárnap pedig már csak 0 és +5 fok közötti maximumokra számíthatunk. A hajnali órákban országszerte fagy várható.

Az ECMWF modell 850 hPa-os (kb. 1500 méteres magasság) hőmérsékletre vonatkozó valószínűségi előrejelzése alapján jól látható, hogy a hétvégén erős lehűlés várható. Jelentősebb havazás egyelőre nem valószínű, de elszórt hózáporok kialakulhatnak a hétvége folyamán.

vika idokep.hu

Facebook hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük