Matrend

cropped matrend magazin.png

Több hazai üzletlánc webshopjának árait hasonlították össze a 24.hu újságírói.

Mivel januártól a Túró Rudi áfakulcsa 27%-ról 18%-ra csökkent, elméletben a kormány intézkedése 7,62%-os árcsökkentéssel járna, feltéve, ha a beszerzési árak nem változnak. A 24.hu azonban áttekintette hét hazai üzletlánc webshopját is, és sok esetben nem találták meg a bolti árakban az áfacsökkentés nyomait.

A lap összehasonlította a tavaly november 20-i és az idei január 5-i árakat, majd az online kínálatot szűkítették azokra a termékekre, amelyek mindkét időszakban elérhetőek voltak. Az Auchan webáruházában 29 ilyen termék volt, amelyből 18 esetében történt árcsökkenés, 10 esetben nem változtak az árak, és mindössze egy terméknél tapasztaltak árnövekedést.

A Kifli.hu-nál 26 összehasonlítható termék szerepelt, közülük 12 esetben csökkent az ár, 12 esetben nem változott, és két esetben lett drágább.

A Sparnál 40 összehasonlítható terméket találtak a portál szerint, ezek közül 16 esetében csökkent az ár novembertől januárig, 12 esetben nem volt árváltozás, 10 esetben pedig emelkedett az ár. Azonban a 16 árcsökkentésből 8 esetben az újságírók szerint csak az akciós időszak miatt történt árcsökkenés.

via hvg.hu
Facebook hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük