A málna, vagy ahogyan népies nevén ismerjük, a Boldogasszony csipkéje, valódi vitaminbomba a nyári időszakban. Nemcsak a magas C-vitamin tartalma, hanem az A és B-vitaminok mellett számos fontos nyomelem is megtalálható benne (például magnézium, kálcium, kálium és vas).
Hogyan készítsünk hideg, mindenmentes krémlevest?
Hozzávalók:
- 350g málna
- 400ml kókusztej
- 50ml kókuszkrém
- 1 teáskanál frissen facsart citromlé
- 2 evőkanál barnacukor (vagy eritrit)
A málnát megmossuk, és egy tálba tesszük. Hozzáadjuk a kókusztejet, a kókuszkrémet, a cukrot és a teáskanálnyi citromlevet. Az egészet botmixerrel összeturmixoljuk. Fontos, hogy a málnákat ne passzírozzuk át, mert ha alaposan leturmixoljuk, akkor a magok egyáltalán nem zavaróak. Friss citromfűvel vagy menta levelével díszítve, valamint néhány szem gyümölccsel tálaljuk.
Vaníliapudinggal még finomabbá tehetjük! A málnát 1 dl tejjel összemixeljük, majd hozzáadjuk a vaníliapudingot. Ezután beleöntjük a maradék 4 dl tejet, és alaposan összeturmixoljuk. Egy kis fahéjjal ízesíthetjük, majd hűtőbe tesszük.
Ez a málnás leves igazi ínyencség a nyári melegben, és remekül tápláló és egészséges alternatíva az étkezéseinkhez. Élvezd a nyár gyümölcsös örömeit és fogyassz friss, egészséges finomságokat!
via 24.hu nyomán / fotó: pixabay.com