Matrend

cropped matrend magazin.png

Az idei évben is Magyarországra látogat Joulupukki, a lappföldi Mikulás, a Mikulásgyár meghívására. A Északi sarkkör közeléből érkező vendégnek az egyik feladata, hogy felhívja a gyerekek és szülők figyelmét a szolidaritás és a jótékonyság fontosságára.

Zsolnai Endre, a szervező, emlékeztetett a finn Mikulás korábbi szavaira, miszerint “adakozzunk a rászorulóknak és a nélkülözőknek adventkor. Cselekedjünk úgy, ahogyan azt szeretnénk, hogy velünk is cselekedjenek embertársaink!” A Mikulásgyár szolidaritási akciójának fókuszában idén is az áll, hogy adományokat gyűjtsenek a Gyermekétkeztetési Alapítvány részére, amelyeket ötven kiválasztott település vezetője és családsegítője oszt majd szét közvetlenül a rászorulók között.

A szervezők remélik, hogy idén még több cég vállal majd szerepet a gyűjtésben és szortírozásban, és az eseménynek köszönhetően ismét sok tízezer kiló adomány segítheti azokat, akiknek szükségük van rá. Joulupukki számos városban találkozhat a gyerekekkel december 1-jén Budapesten, a MikulásGyár nyitó ceremóniáján, valamint december 6-án ugyanezen a helyszínen, továbbá december 3-án Sárváron, december 4-én Bábolnán, december 6-án Szerencsen és december 7-én Szombathelyen.

via 168ora.hu nyomán

Facebook hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük