Matrend

cropped matrend magazin.png

A rendőrök közölték a férfival, hogy az ittasság kivizsgálása miatt előállítják a Kazincbarcikai Rendőrkapitányságra. Ezt követően azt kérték tőle, hogy zárja be a gépkocsit és tartsa magánál az indítókulcsot.

A férfi a gépkocsi bal első ajtaján keresztül hajolt be, mintha engedelmeskedne a rendőrök kérésének. Azonban hirtelen egyenesedett fel, és fejeléssel támadt az egyik közelről biztosító rendőrre, bár utóbbi megpróbált kitérni a támadás elől.

Ezt követően a férfi kihívta a gépkocsiból a vele utazó, nagytestű kutyáját, amelynek pórázát fogva a rendőrökre uszította. A rendőrök hátrálni kezdtek, majd könnyfakasztó gázt alkalmaztak a férfival szemben, amíg az agresszív cselekedeteit abba nem hagyta.

Ekkor a férfi közölte, hogy a jövőben együttműködik a rendőrökkel, és a kérésüknek megfelelően visszahelyezte a kutyát a gépkocsiba. Azonban röviddel ezután ismét agresszívvá vált, és verekedésre szólította fel a rendőröket. Kihívó módon feléjük indult. Ekkor a rendőrök ismét könnyfakasztó gázt alkalmaztak, hogy megtörjék a férfi ellenállását. Ennek hatására megbilincselték és előállították a Kazincbarcikai Rendőrkapitányságra.

A Debreceni Regionális Nyomozó Ügyészség a férfit az agresszív viselkedése miatt őrizetbe vette. Gyanúsítottként hallgatták ki, és fegyverrel elkövetett hivatalos személy elleni erőszak bűntettének és könnyű testi sértés vétségének megalapozott gyanújával vádolták meg. Ezt követően, mivel fennállt a szökés, elrejtőzés és bűnismétlés veszélye, indítványt tettek letartóztatásának elrendelésére.

A Debreceni Járásbíróság a bűnismétlés veszélye miatt bűnügyi felügyeletet rendelt el a gyanúsítottal szemben. Ennek értelmében a férfi a lakóhelyét engedély nélkül nem hagyhatja el 2023. november 6-ig. Az ügyészség a gyanúsított letartóztatásának elrendelése érdekében fellebbezett a bíróság végzése ellen.

via blikk.hu nyomán / illusztráció Wikimedia

Facebook hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük