Matrend

cropped matrend magazin.png

A vád szerint, 2019 őszén, a férfi elhatározta, hogy párkereső oldalak segítségével egészíti ki jövedelmét oly módon, hogy párkapcsolatot ígér, majd csalárd módon pénzt csal ki gyanútlan nőktől – írja a KEMMA.

Az egyik esetben, az interneten keresztül egy nővel párkapcsolatot alakított ki, majd annak ígéretével, hogy közösen vásárolnak házat, arra sarkallta, hogy a nő az ő bábolnai családi házát eladja. A nő több részletben, összesen 10 millió 650 ezer forintot utalt át a férfinek 2021. január-május között azért, hogy ebből rendezze a közös házuk vételárát és egyéb költségeket. Azonban a férfi nem tartotta be ezt az ígéretét.

Egy másik esetben, egy másik sértettől, aki nem létező dohányboltot üzemeltet, kért és kapott kölcsön 1 millió 400 ezer forintot a vádlott, de ezt az összeget nem fizette vissza a sértettnek. További 8 alkalommal az internetes párkereső oldalakon megismert nőktől egészségügyi problémákra és szemműtétre hivatkozva kért és kapott kölcsön különböző pénzösszegeket, ezzel több millió forintos kárt okozva a sértetteknek.

Az ügyészség javasolta, hogy a bíróság a büntetett előéletű vádlottat börtönbüntetésre ítélje, tiltsa el a közügyek gyakorlásától, valamint rendelkezzen egy korábbi, próbaidőre felfüggesztett börtönbüntetés végrehajtásáról is.

via hellovidek.hu nyomán / illusztráció freepik.com

Facebook hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük