Matrend

cropped matrend magazin.png

Az intelligenciahányados, vagyis az IQ, a népesség átlagához viszonyított értelmi fejlettség, szellemi teljesítmény mutatója. Bár az IQ szintje általában részletes tesztekből derül ki, azonban más, külső szemlélődők számára is észrevehető jelek is utalhatnak arra, hogy valakinél magasabb vagy alacsonyabb ez a szám.

Az ember szokásai és viselkedése is tükrözheti az intelligenciahányadosát. A következő jelekből könnyedén felismerhető, ha valaki alacsonyabb IQ-val rendelkezik. Fontos megjegyezni, hogy ezek az állítások általánosítások, és minden egyes személy egyedi és változatos jellemzőkkel rendelkezik.

  1. Kevés kíváncsiság: Az erős kíváncsiság és az állandó tanulás iránti vágy gyakran a magas IQ jele. Az alacsonyabb IQ-val rendelkezők kevésbé érdeklődnek az új dolgok iránt, kevésbé kíváncsiak a világra, és kevesebbet kérdeznek. Úgy érzik, hogy annyi tudásuk van, amennyi szükséges, és nem hajlandók folyamatosan tanulni vagy új dolgokat felfedezni.
  2. Szűklátókörűség: Az alacsonyabb IQ-val rendelkező emberek gyakran szűk látókörűek, nem hajlandók elfogadni mások véleményét vagy új ötleteket. Ragaszkodnak a megszokott dolgokhoz, és nehezen fogadják el az újításokat vagy más nézőpontokat.
  3. Függőség az irányítástól: Az alacsonyabb IQ-val rendelkezők szeretik, ha nekik mondják meg, mit kell tenniük. Nem szeretik használni a saját elméjüket, és mindig szükségük van konkrét iránymutatásokra. Kevésbé kezelik jól az olyan helyzeteket, ahol önállóan kell döntéseket hozniuk vagy problémákat megoldaniuk.
  4. Kritikus gondolkodás hiánya: Az alacsonyabb IQ-val rendelkezők nehezen választják szét a valóságot az információk között. Gyakran nem képesek kritikusan gondolkodni, és nehezen értékelik meg a megbízható adatokat. Az információk értelmezése és felhasználása is problémás lehet számukra.
  5. Rossz döntések: Az alacsonyabb IQ-val rendelkező emberek nehezen hoznak döntéseket, és ha mégis megteszik, akkor azoknak gyakran nem lesz jó vége. A következmények felmérése és az események lehetséges kimenetelének megértése problémás lehet számukra, így gyakrabban hoznak rossz döntéseket.

Fontos megjegyezni, hogy az intelligencia számos tényezőtől függ, és az IQ csak egy mutatója ennek. Az egyes személyek képességei változatosak és egyediak lehetnek, és mindenki más területeken is kifejlesztheti különböző készségeit.

via femina.hu

Facebook hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük