Matrend

cropped matrend magazin.png

A Zalaegerszegi Járásbíróság jogerősen, tárgyalás mellőzésével pénzbüntetésre ítélte azt a vasutast, aki tavaly karácsonykor ittasan elaludt a munkahelyén, ami miatt részlegesen leállt a vonatközlekedés. A döntést a Zalaegerszegi Törvényszék szóvivője, Vándor Virág tájékoztatta.

A vádlott 1994 óta volt a MÁV Zrt. alkalmazásában forgalmi szolgálattevőként, felelős a közlekedő vonatok forgalmának lebonyolításáért, szabályozásáért, valamint a vasúti jelzőberendezések kezeléséért. Tavaly december 25-én, egyedüli alkalmazottként szolgálatot látott el a felsőrajki vasútállomáson, ahol délután elfogyasztotta a magával hozott egy liter vodkát. Az italtól kora este már szolgálatteljesítésre és cselekvésre képtelen állapotba került, ezért nem adott szabad jelzést két, Szombathely és Pécs között közlekedő vonatnak, amelyek a szomszédos állomásokon kényszerültek várakozni.

A vasutas hibájából adódóan az egyik vonat 26 perc, a másik pedig 93 perc késéssel tudta folytatni az útját. A Zalaegerszegi Járásbíróság a férfit közérdekű üzem működésének megzavarása miatt jogerősen 375 ezer forint pénzbüntetés megfizetésére kötelezte.

via hellovidek.hu

Facebook hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük