Matrend

cropped matrend magazin.png

Jövő évben a jövedékiadó emelése miatt az üzemanyagok ára 41 forinttal növekszik, így januártól 700 forint körüli üzemanyagárakkal lehet számolni. Hernádi Zsolt, a Mol elnök-vezérigazgatója elmondta az ATV Egyenes beszéd című műsorában, hogy ez egy uniós előírás, és elkerülhetetlen. Úgy véli, hogy ha túlságosan alacsonyak lennének a hazai üzemanyagárak, akkor visszatérne az üzemanyag-turizmus.

Gépész László, a Független Benzinkutak Szövetségének alelnöke felháborítónak, nonszensznek és abszurdnak nevezte az extraprofitadó emelését. Szerinte a döntésnek az a célja, hogy tönkretegyék a kisebb kutakat. Azt is hozzátette, hogy a kis szolgáltatónak éves szinten legalább egymillió liter üzemanyagot kell értékesítenie ahhoz, hogy talpon maradjon, míg egy Mol-kút körülbelül 8-15 millió liter üzemanyagot értékesít egy évben.

Bujdos Eszter, a Holtankoljak.hu ügyvezetője elmondta, hogy az izraeli–palesztin konfliktus egyelőre nem idézett elő pánikot az olajpiacon, így most van rá esély, hogy a Brent ára továbbra is a 80-100 dolláros sávon belül marad.

via bpautosok.hu

Facebook hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük