Matrend

cropped matrend magazin.png

Andrew 49 éves férfi volt, aki azt mondta, hogy egyáltalán nem érzett fájdalmat, és más tüneteket sem tapasztalt, de az orvosok közölték vele, hogy súlyos szívrohama volt.

Andrew úgynevezett “csendes szívrohamot” kapott, amiről neki fogalma sem volt, amíg a Leedsi Általános Kórház orvosai el nem mondták neki. A szívroham esete súlyos volt, és sürgős műtétre szorult.

A férfi cukorbetegségben is szenvedett, és csak egyetlen, apró jelzés utalt arra, hogy valami baj lehet, és ez volt az, amiért végül orvoshoz fordult: már körülbelül 7 napja légzési nehézségei voltak, és ezért akarta magát kivizsgáltatni.

Andrew elmondása szerint nem érezte fájdalmat, és semmilyen más tünete sem volt. Csak egy kellemetlen légzési problémája volt. Így bement a kórházba, és ott azt mondták neki, hogy szívrohamot kapott. A csendes szívrohamok azok, amelyek nem okoznak a hagyományos tüneteket, mint például a mellkasi fájdalmat, és így a betegek gyakran nem veszik észre az eseményt, vagy nem tulajdonítanak neki nagy jelentőséget. Andrew esete is rámutat arra, hogy fontos figyelmet fordítani az apróbb jelzésekre is, és azonnal orvosi segítséget kérni, ha bármilyen szokatlan tünetet észlelünk.

via twice.hu nyomán/ illusztráció Wikimedia

Facebook hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük