Matrend

cropped matrend magazin.png

Ha észreveszi, hogy a munkája negatívan befolyásolja mind a fizikai, mind a mentális egészségét, például nehezen tud koncentrálni, állandóan szorong, vagy lehangoltnak érzi magát a munkájával kapcsolatban, ez intő jel lehet. A krónikus stressz különféle egészségproblémákhoz vezethet, mint például fejfájás, gyomor- és bélproblémák, valamint alvászavarok. Ebben az esetben érdemes elgondolkodni a munkahelyváltáson.

Ha ambíciókkal rendelkezik, és szeretne előrelépni a karrierlétrán, de jelenlegi munkahelyén nincs lehetőség a fejlődésre, érdemes lehet más pozíciók után néznie. Az állásinterjú során érdemes rákérdezni, van-e a cégen belül előrelépési lehetőség a jövőben.

Amennyiben a munkaterhe növekszik, de a fizetése nem emelkedik megfelelően az extra feladatok miatt, és nem kap választ fizetésemelési kérelmére, fontolja meg más munkalehetőségek keresését.

Egy mérgező főnökkel való munka sok stresszel és frusztrációval járhat. Ha a főnöke irreális elvárásokat támaszt, másokat hibáztat saját hibáiért, vagy konfliktusokat generál, érdemes lehet távozni az ilyen munkahelyről.

Sok cégnél előfordul, hogy egy munkavállalót túlterhelnek, de nem használják ki a benne rejlő potenciált. Ha úgy érzi, hogy a munkája könnyű, és nincsenek kihívások, érdemes lehet beszélni a felettesével a helyzet megváltoztatása érdekében. Ha ez nem vezet eredményre, érdemes más állásajánlatok után néznie.

via economyx.hu

Facebook hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük