Matrend

cropped matrend magazin.png

Az előttünk álló napokban ónos esővel és havazással tér vissza a tél, ezért a Magyar Közút Nonprofit Zrt. fokozott óvatosságra inti az autósokat. A szervezet szombati közleménye szerint vasárnaptól jelentős lehűlés várható, és ezzel párhuzamosan a Dunántúli megyékben először ónos eső, majd az ország teljes területén havazás várható.

Vasárnaptól keddig az ország teljes területén kisebb-nagyobb havazásra lehet számítani, a legtöbb friss hó Győr-Moson-Sopron, Vas, Zala, Veszprém, Somogy, Baranya és Bács-Kiskun megyében, valamint északon a Bükkben és a Mátrában várható. Havas eső és ónos eső is előfordulhat sok helyen, és az ónos eső veszélye miatt bizonyos megyékben figyelmeztetések is érvényben vannak.

Főleg a nyugat-dunántúli területeken erős széllökések is előfordulhatnak, amelyek kisebb hóátfúvásokat is okozhatnak. Az ónos eső és havazás érintett területein folyamatosan zajlanak a hóeltakarítási és síkosságmentesítési munkák 12 órás váltott műszakokban.

Az ónos eső és havazás által érintett területeken az embereket arra kérik, hogy ne induljanak útnak, amíg a csapadék el nem áll, és a szükséges beavatkozásokat el nem végzik. A közlekedőket arra buzdítják, hogy tájékozódjanak az aktuális útviszonyokról és forgalmi helyzetről, és ennek alapján tervezzék meg utazásukat. A hétvégén a Nyugat-Európába visszatérő munkások miatt várhatóan nagyobb forgalom várható, különösen az M3-M0-M1-es és az M5-M0-M1-es útvonalakon, ezért fokozott óvatosságot és kellő követési távolságot ajánlanak a közlekedőknek.

Facebook hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük