Matrend

cropped matrend magazin.png

A Magyar Turisztikai Ügynökség közleménye szerint az idei főszezonban a külföldi turisták számában jelentős növekedést tapasztaltak a Balaton térségében. A német ajkú és a Visegrádi 4 országaiból érkező vendégek körében különösen népszerű volt a Balaton.

Az adatok alapján a külföldi vendégéjszakák száma meghaladta a negyedét a Balaton térségében, és a külföldi vendégek által generált bevételek közel egyharmadát tették ki a tóparti szálláshelyeken. A nyár eleje és július között közel 180 ezer külföldi vendég mintegy 650 ezer éjszakát töltött a Balaton partján. A külföldi vendégek száma 14% -kal meghaladta az előző év azonos időszakának adatait.

Az adatokból kiderült, hogy 2022 júniusától július közepéig 2,4 millió éjszakát regisztráltak a szálláshelyeken a Balaton térségében, ami az 2019. év forgalmának 98,6%-a.

A német turisták a legnagyobb arányban választották a Balatont úti céljukként, és ezt követték a cseh vendégek. A Magyar Turisztikai Ügynökség nyári kampányának hatására növekedett a látogatók száma Szlovákiából, Lengyelországból és Ausztriából is.

Különösen figyelemre méltó a kínai és horvát forgalom növekedése a térségben. Kína felé közel meghétszereződött a vendégéjszakák száma, míg a horvát vendégek majdnem megkétszerezték a Balatonnál eltöltött éjszakáik számát a 2022-es év főszezonjához képest.

A legnépszerűbb látogatott helyszínek közé tartozik a siófoki Aranypart szabadstrand, a zalakarosi fürdő és a Tihanyi Bencés Apátság környéke. Ezeken a helyeken több mint másfélszer annyi külföldi vendég fordult meg, mint az előző év azonos időszakában.

Az előrejelzések szerint a nyári szezonban mintegy 31% -a a külföldiek által foglalt 1,1 millió vendégéjszakának a Balaton térségében helyezkedik el, különösen Siófok és Hévíz területein. Guller Zoltán, az MTÜ elnöke megerősítette, hogy a korábban észlelt visszaesésre vonatkozó hírek nem állnak helyt, és a Balaton térsége jól teljesít a nyári szezonban.

via index.hu nyomán / illusztráció Pxfuel.com

Facebook hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük