Matrend

cropped matrend magazin.png

A Győr-Moson-Sopron Megyei Főügyészség vádat emelt egy nő és a látóként tevékenykedő tanácsadója ellen, vádjuk szerint előre megfontolt szándékkal megkísérelték a nő férjét gyógyszerekkel megmérgezni.

A jelenleg 42 éves nő férje 2017-ben komoly motorbalesetet szenvedett, melynek következtében az egyik lábát térd alatt amputálni kellett. A férje fájdalomcsillapítók mellett gyógyszereket is szedett. A feleség először ápolt férjét, majd az interneten megismerkedett egy olyan férfival, aki 10 évig terjedő szabadságvesztést töltött, és vele érzelmi kapcsolatba bonyolódott – áll a Győr-Moson-Sopron Megyei Főügyészség közleményében.

Ezután a feleség egy olyan nőhöz fordult, aki magát látónak vallotta, és jóskártyavetéssel, energiaküldéssel, “angyalterápiával”, csakra- és auratisztítással foglalkozott. A feleség a jósnőtől érzelmi köteléket kért a megismert férfihez, és a férjével kapcsolatban is segítséget kért az eszotérikus módszerekkel, hogy az elhagyja őt. A feleség 64 alkalommal fizetett 1.500 és 300.000 forint közötti összegeket a jósnőnek.

2021-2022 során a feleség sürgette a jósnőt, kérdezve, meddig kell még elviselnie a férjét, mivel az új partnerének 2022 nyarán volt a szabadulása. 2022 tavaszán a feleség elhatározta, hogy a férje gyógyszereit, gyógyhatású készítményeit megvonja, cserélje, és az adagokat módosítsa, hogy megölje a férjét. Ebben a célban a jósnőtől tanácsokat kért.

Mivel a feleség cselekedete súlyosbította a férje állapotát, de nem okozta halálát, a férjének alkoholt fogyasztó italára nyugtatókat adott a szerelme szabadulása előtti napon. Ettől a férfi kábult lett és összefüggéstelenül beszélt. Három nappal később a férfi annyira zavarodottá vált, hogy öngyilkossági szándékát fejezte ki, amit a felesége támogatott, majd további gyógyszereket, köztük újabb nyugtatókat adott neki. A férfit végül delíriumos állapotban egy másik hozzátartozója szállíttatta kórházba.

Amikor a nő néhány héttel később megtudta, hogy a férje hazamehet a kórházból, a jósnővel megbeszélték, hogy a férfi kórházi ellátása hibás volt, és folytatni kell a gyógyszerek adagolásának megváltoztatását. Azonban a nyomozó hatóság beavatkozása miatt mindez már nem történt meg.

A férj gyógyszereinek keverése tartós és hosszú távon egészségkárosodási kockázatot jelentett, és nem zárható ki, hogy a sértett súlyos egészségromlását vagy halálát okozta. A vádlott bűncselekménye életfogytig tartó szabadságvesztéssel büntethető. A döntést várhatóan a Győri Törvényszék hozza majd meg az ügyben.

via blikk.hu nyomán

Facebook hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük