Matrend

cropped matrend magazin.png

Kanadában mostantól minden egyes szál cigarettát figyelmeztető üzenettel látnak el az új szabályozás első intézkedése alapján, amely kedden lépett hatályba – írja a Guardian. Az intézkedés célja, hogy megakadályozza a dohányosokat abban, hogy elkerüljék az egészségügyi figyelmeztetéseket.

A kanadai kormány további fokozatosan szigorodó intézkedéseket vezet be a következő két évben a dohányzás visszaszorítására, ami évente 48 ezer kanadai halálát okozza. Az új rendeletek egyike szabványosítja a csomagoláson elhelyezett figyelmeztetések méretét, és előírja, hogy a dobozok felületének legalább 75 százalékát kell lefedniük.

A kanadai lakosság körülbelül 13 százaléka dohányzik, és a kormány becslése szerint ez évente több mint hatmilliárd dollárt emészt fel az állami egészségügyi rendszerben. Azonban az évek során folyamatosan csökkent a dohányzók aránya, amint a közvélemény egyre jobban megismerte a dohányzás káros hatásait. A dohánytermékek értékesítésére, használatára, adóztatására és reklámozására vonatkozó szövetségi és tartományi szabályozások is hozzájárultak a dohányzók arányának csökkenéséhez minden korosztályban.

Kanada már 2001-ben volt az első az egész világon, amely előírta a cigarettagyártóknak, hogy a cigarettacsomagokra képi figyelmeztetéseket helyezzenek el. Emellett az országban már azon évtizedben betiltották a beltéri dohányzást.

via 24.hu / illusztráció Pixabay

Facebook hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük