Matrend

cropped matrend magazin.png

A hétvégén ismét visszatér a napos és meleg időjárás, vasárnap a legmelegebb órákban akár 31 Celsius-fokig is felkúszhat a hőmérséklet, derül ki az Országos Meteorológiai Szolgálat országos középtávú előrejelzéséből.

Pénteken csak kevés gomolyfelhő zavarhatja meg a napsütést, és csapadék sem valószínű. Az északnyugati és északi szél elvétve megélénkülhet. A legmagasabb nappali hőmérséklet 23 és 27 fok között alakul.

Szombaton is napos időjárásra lehet számítani, csak kevés gomoly- és fátyolfelhővel, csapadék nélkül. A légmozgás gyenge vagy mérsékelt lesz. A hajnali hőmérséklet 8 és 16 fok között várható, míg délutánre a hőmérséklet 24 és 29 fok közé emelkedik.

Vasárnap továbbra is napos idő várható, főként kevés gomoly- és fátyolfelhővel. Általában nem várható csapadék, bár a Alpok irányából kisebb eséllyel északnyugati határszélre besodródhat egy-egy zápor. A minimum-hőmérséklet 11 és 18 fok között mozog, míg a maximum 26 és 31 fok között alakul.

Az Országos Meteorológiai Szolgálat honlapja szerint egyes területeken a következő héten is tovább emelkedhet a hőmérséklet: hétfőn akár már 33, kedden és szerdán pedig 34 fok is várható.

via 24.hu nyomán / illusztráció rapixel

Facebook hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük