Matrend

cropped matrend magazin.png

A szegedi Fatima Ház Alapítvány arra kérte a nehéz sorsú gyerekeket, hogy rajzolják le, mire vágynak leginkább karácsonyra. A gyerekek kreatív válaszokat adtak, és a rajzaikon keresztül fejezték ki vágyaikat. Például egy gyerek tortát, fülhallgatót és kolbászt szeretett volna, míg egy másik testvére a bakancson kívül kenyeret kért karácsonyra.

Az RTL Híradó riportjából kiderült, hogy a szegedi Fatima Ház Alapítványhoz több mint 150 nehéz sorsú gyerek fordult idén a karácsonyi időszakban. Az alapítvány a gyerekek rajzait közzéteszi a közösségi oldalán, remélve, hogy ezzel ösztönözheti a támogatókat.

A riport egy hatfős családot is bemutatott, akik havi kétszázezer forintból élnek. Ebből a pénzből kell kifizetniük a számlákat és a hiteltörlesztést. Az édesapa munkahelyét elvesztette, mert cukorbeteg és magas vérnyomással küzd. Az édesanya munkaképessége is megváltozott, így kevesebb pénzből kell megélniük, és nem tudják teljesíteni a gyerekek kívánságait. Az alapítvány elnöke, Kiss Erzsébet elmondta, hogy az idén többen kértek élelmiszert a nehéz helyzetű gyerekek, és az alapítvány igyekszik segíteni a rászoruló családokon.

 

via rtl.hu

Facebook hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük